[PDC] Suljevic stuurt Wade naar huis

Gisteren stond de tweede dag met tweede ronde partijen op het programma bij het PDC World Darts Championship. Eerder kon je al lezen dat Vincent van der Voort zich wist te plaatsen voor de volgende ronde.

Mensur Suljevic heeft gisteren voor de eerste echte sensatie gezorgd. De Oostenrijker versloeg één van de titelfavorieten namelijk James Wade. De nummer twee van de Order of Merit zag Suljevic uiteindelijk met 4-2 de overwinning in de wacht slepen. Eerder dit toernooi won diezelfde Suljevic al van Michael van Gerwen. 

Een andere titelkandidaat namelijk Simon Whitlock wist zich wel gemakkelijk te plaatsen voor de kwartfinales in Alexandra Palace. De Australische darter hoefde in zijn partij tegen Dennis Ovens geen enkele set af te staan en zag alleen dat Ovens twee legs wist te pakken. Whitlock liet ook het publiek zien dat er zeker rekening met hem gehouden moest worden. Een 13-darter een 14-darter nog een 13-darter en een 12-darter schotelde hij het publiek voor. In de volgende ronde is Vincent van der Voort zijn tegenstander.

Wes Newton heeft zich ook weten te plaatsen voor de volgende ronde tijdens het PDC World Darts. Een goed begin van zijn tegenstander Brendan Dolan kostte de Brit bijna zijn eerste set maar zijn tegenstander miste driemaal een pijl op de dubbel. In de beslissende leg van de eerste set bleek Newton uiteindelijk de sterkste te zijn. In de tweede set nam newton een 2-0 voorsprong en zag Dolan terugkomen tot 2-1. Een 13-darter bleek genoeg voor een zege in de tweede set. In de derde set moest er een beslissende vijfde leg gespeeld worden die uiteindelijk weer naar Newton ging. Ook de vijfde set ging naar  Newton en hiermee plaatste hij zich voor de volgende ronde.

Uitslagen
Mark Walsh - Alan Tabern 4-3
Wayne Jones - Vincent van der Voort 2-4
Terry Jenkins - Steve Brown 4-1
Wes Newton BrendanDolan 4-0
Simon Whitlock - Denis Ovens 4-0
James Wade - Mensur Suljevic 2-4