Kerstprijsvraag 2010: Dag 5

jpv

De kerstprijsvraag van 2010 is in volle gang! Gedurende acht dagen lang, van 25 december tot en met 1 januari, verschijnen er dagelijks acht vragen, twee plaatjes en een opdracht op FOK!games. Door het beantwoorden van deze vragen, het raden van de plaatjes en het maken van de opdracht kun je punten verdienen die vervolgens ingezet kunnen worden op games of goodies naar keuze in een veiling. Meer informatie over de prijsvraag en de regels kun je hier vinden. Het maakt niet uit hoeveel vragen je goed hebt of hoeveel dagen je mee doet, ook door slechts één dag mee te doen kun je al een game naar keuze winnen!

De vragen:
1. Welke belangrijk figuur in de gamescene had dit jaar spijt van een reclame die hij 10 jaar geleden gemaakt heeft?
2. Welke developer gooit bewegingen uit de voetbalindustrie in shooters?
3. Het ontwikkelteam van Medal of Honor heeft een eigen naam gekregen. Hoe heten zij nu?
4. Welke simpele, doch populaire game is te spelen tijdens het bekijken van een Youtube filmpje?
5, Welke game had met meer dan 5,1 miljoen euro voor de reclamecampagne een recordhoogte?
6. Welk bekend tijdschrift voor mannen is afgelopen zomer de gamesindustrie in gegaan?
7. Volgens de bedenker van de Sony-controller hebben de knoppen een speciale betekenis. Wat betekent bijvoorbeeld het driehoekje volgens de maker?
8. Hoe heet het jochie dat het paradepaardje van Kinect zou zijn, maar uiteindelijk is gecanceld?

De afbeeldingen:
9. Welk game-karakter zien we hier?

Guess

10. Van welke publisher/developer/game is dit logo?

Guess

De opdracht:
Creatief met eten. Maak iets games-gerelateerd met eten en maak hier een foto van. Ga los met spaghetti, aardappelen of spruiten, als de ingrediënten maar eetbaar zijn. Of het resultaat een niet te versmaden gerecht is mag je na het maken van de foto zelf proberen.

Sla je creatie op als een .jpg of .png bestand met een maximale breedte van 500 pixels en e-mail de opdracht naar fokgames@gmail.com met als onderwerp "kerstprijsvraag 2010 29-12 username" waarbij je username uiteraard vervangt door je eigen username.

Je kunt de vragen hier beantwoorden. Je kunt elke vraag los beantwoorden en vragen die je niet weet dus (voorlopig) overslaan. Alle vragen kunnen beantwoord worden tot en met 2 januari 23:59 uur.