Kerstprijsvraag 2010: Dag 1

text

De kerstprijsvraag van 2010 is van start gegaan! Gedurende acht dagen lang, van 25 december tot en met 1 januari, verschijnen er dagelijks acht vragen, twee plaatjes en een opdracht op FOK!games. Door het beantwoorden van deze vragen, het raden van de plaatjes en het maken van de opdracht kun je punten verdienen die vervolgens ingezet kunnen worden op games of goodies naar keuze in een veiling. Meer informatie over de prijsvraag en de regels kun je hier vinden. Het maakt niet uit hoeveel vragen je goed hebt of hoeveel dagen je mee doet, ook door slechts één dag mee te doen kun je al een game naar keuze winnen!

De vragen:
1. Wie creeërden er onlangs een explosieve vrouw?
2. Welk crewlid is sinds het eerste deel, Halo Combat Evolved, verslingerd geraakt aan de Sci-Fi franchise van ontwikkelaar Bungie?
3. Welke racegame kleineerde Mario Kart?
4. In welke game bedreig je soldaten met een gele vrucht?
5. Wie was de tofste baas van dit jaar?
6. Leon kon in de zomer niet zonder zijn...?
7. Onze meest vriendelijke loodgieter ruilde zijn wilde haren dit jaar bijna om voor veren. In welk dier dreigde hij te veranderen?
8. Welke briljante analist voorspelde dat Call Of Duty: Black Ops goed ging verkopen?

De afbeeldingen:
9. Van welke game/developer/publisher is dit logo?

logo 1

10. Welk game-personage zie je hier?

figuur 1

De opdracht
Elke kerstprijsvraag bestaat uit vele vragen die aan een aantal eisen moeten voldoen. De vraag moet slaan op een artikel op FOK!games uit 2010, de vraag moet niet te standaard zijn én er moet maar één goed antwoord op de vraag zijn. Bedenk voor deze eerste opdracht zelf een vraag voor de laatste dag van de kerstprijsvraag (2 januari). Zet de vraag, het antwoord en het linkje naar de pagina waar we het antwoord terug kunnen vinden op het antwoordformulier.

Je kunt de vragen hier beantwoorden. Je kunt elke vraag los beantwoorden en vragen die je niet weet dus (voorlopig) overslaan. Alle vragen kunnen beantwoord worden tot en met 2 januari 23:59 uur.

Er is natuurlijk ook een IRC kanaal