Dinsdag weer sneeuwval in ochtendspits

Het gaat dinsdag tijdens de ochtendspits weer sneeuwen. Vanuit het zuidwesten trekt winterse neerslag over het land. Verspreid over de hele dag valt er 2 tot 5 centimeter sneeuw. Alleen het noordoosten lijkt de dans te ontspringen, meldt het KNMI. De ANWB waarschuwt opnieuw voor gladheid.

Er is volgens het KNMI een kleine kans dat in Zeeland geen sneeuw, maar regen valt. In dat geval kan het ook door opvriezing van het wegdek erg glad worden. De middagtemperatuur varieert van -3 graden in het noordoosten tot rond het vriespunt in Zeeland.

De ANWB geeft nog geen officiële waarschuwing uit voor de voorspelde sneeuw. Het blijft voorlopig volgens een woordvoerder bij de inmiddels gebruikelijke waarschuwing voor lokale gladheid.

De gladheid zorgt maandag overigens voor weinig problemen. De meeste wegen liggen er tijdens de kerstvakantie tamelijk verlaten bij. Wel loopt de A1 tussen Hengelo en Markelo vol door een spoedreparatie. Er stond rond 15.00 uur zo'n 7 kilometer. De problemen houden aan tot 17.00 uur uur. Vanaf 22.00 uur wordt weer gewerkt aan de A1 bij Bussum.

De A12 wordt maandagavond van 19.00 uur tot 24.00 uur tussen Ede en Oosterbeek in de richting Arnhem ook afgesloten als gevolg van vorstschade. Dinsdag wordt het asfalt in tegengestelde richting gerepareerd. Dan is de weg naar verwachting tussen 19.00 uur en 04.00 uur afgesloten.