Portal 2 krijgt releasedatum

Portal 2 heeft eindelijk een vaste releasedatum gekregen en Valve heeft laten weten dat de versie die in de winkels verschijnt zal worden gepubliceerd door Electronic Arts. Volgens Electronic Arts zal Portal 2 te koop zijn vanaf 21 april 2011 voor de Xbox 360, PlayStation 3, PC en de Mac.

In het tweede deel mag de speler zich verheugen op nieuwe puzzels en nieuwe gedeeltes van het Aperture Science Labs gebouw. Spelers zullen weer te maken krijgen GLaDOS, de moordzuchtige computer uit deel één. Tevens is er in deel 2 een co-op mogelijkheid met een eigen verhaallijn en personages en zal de spelers dwingen om samen te spelen om de puzzels op te lossen.

Doug Lombardi, vicepresident van de marketingafdeling bij Valve, had het volgende te zeggen over de bekendmaking:"Portal 2 is Valve's most innovative title in the company's history and will be launched with a first-class launch campaign this April. We're excited to be working with Electronic Arts to deliver this title as we expand our platform strategy to include the Mac and PlayStation 3 platforms." 

P2