Jordan vindt Rosberg toekomstig kampioen

Voormalig teambaas Eddie Jordan heeft gezegd dat hij in Nico Rosberg een toekomstige wereldkampioen ziet. Jordan verwacht dat Rosberg ook in 2011 teamgenoot Michael Schumacher de baas zal zijn.

“Als de auto inderdaad zo grimmig was als Schumacher beweerde, dan heeft Rosberg echt uitgeblonken”, aldus Jordan die tegenwoordig de races analyseert voor de BBC.

Volgens Jordan heeft de komst van Schumacher naar Mercedes ervoor gezorgd dat Rosberg wat op de achtergrond kwam. “De druk is bij hem weggenomen. Alles in het team draait om Schumacher. Dat is logisch, want hij trekt de meeste aandacht en is natuurlijk een zevenvoudig kampioen. Het is duidelijk dat hij alleen als kopman wilde terugkeren.”

Overigens verwacht Jordan dat Sebastian Vettel met de wereldtitel op zak volgend jaar alleen maar sterker zal worden. “Vettel is een geweldige kampioen. Hij was de snelste coureur en had de meeste polepositions. Zijn rendement was echter laag, maar ik heb het gevoel dat het kampioenschap hem volwassener heeft gemaakt. Hij is erg getalenteerd en ik denk niet dat hij zijn titel makkelijk zal inleveren.”