Technologie achter Kinect vrij beschikbaar

Softwareontwikkelaars kunnen rechtenvrij programma's maken die gebruik maken van de Kinect-camera. Primesense, het bedrijf dat de technologie van Microsofts Kinect-camera voor de Xbox 360 ontwikkelde, heeft opensourcesoftware beschikbaar gesteld om het gebruik van dergelijke apparatuur te stimuleren.

Naast het beschikbaar stellen van de opensourcesoftware heeft Primesense een stichting opgezet om het gebruik van de technologie achter de camera te gebruiken. De vrijgegeven software maakt het mogelijk om programma's te maken voor de Kinect-camera en Primesense eigen PDSK 5.0-camera.

Sinds de release van Kinect zijn ontwikkelaars bezig de camera te manipuleren. Zo is het mogelijk om met behulp van meerdere camera's de omgeving om te zetten in een virtueel 3D-beeld. Ook hebben studenten van de Amerikaanse technische universiteit MIT software ontwikkeld waardoor de camera bewegingen van elke vinger kan herkennen. Microsoft heeft zich uitgesproken tegen deze ontwikkelingen, maar heeft nimmer stappen ondernomen om dergelijk gebruik van de Kinect-camera tegen te gaan.