Ajax wil ervaren assistent voor De Boer

Frank de Boer maakt zijn debuut als hoofdcoach van Ajax. De club is nog op zoek naar een assistent. De Amsterdammers willen ideaal gezien een ervaren trainer die niet de ambitie heeft ooit hoofdtrainer bij de club te worden, zo meldt Voetbal International.

Foppe de Haan en Hennie Spijkerman werden al benaderd. Beide zijn actief voor satellietclub Ajax Cape Town. Ook voormalig Ajacieden Tonny Bruins Slot en Johan Neeskens zouden in beeld zijn.

Die laatste twee lijken het meest waarschijnlijk, omdat Ajax Cape Town De Haan en Spijkerman niet wil laten gaan. Bruins Slot is nu al meer dan een jaar niet actief geweest in de voetballerij. Op 5 december 2009 vertrok hij tegelijkertijd met Ronald Koeman bij AZ. Neeskens was tot 20 oktober dit jaar de rechterhand van Frank Rijkaard bij Galatasaray.

Tot de winterstop is De Boer interim-trainer en fungeert Danny Blind als zijn assistent. Daarna wordt De Boer waarschijnlijk definitief coach van de Amsterdammers en wordt Blind mogelijk technisch manager.