Haai doodt Duitse toeriste in Egypte

Bij een aanval door een haai voor de kust van de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh is zondag een bejaarde Duitse vrouw gedood. De haai scheurde haar arm af en de vrouw overleed vrijwel direct, aldus de Egyptische autoriteiten.

De aanval komt slechts dagen nadat oceanische witpunthaaien drie Russische toeristen en een Oekraïner op dezelfde plek aanvielen. Een vrouw van middelbare leeftijd liep daarbij ernstige verwondingen aan haar rug en benen op en verloor een hand. Bij een 70-jarige vrouw werden het linkerbeen en de rechterhand afgerukt.

De Egyptische autoriteiten sloten de kust van Sharm el-Sheikh na de aanvallen. Woensdag en donderdag werd bekend dat de twee haaien die de toeristen zouden hebben aangevallen gevangen waren. Zaterdag werd de kust weer opengesteld voor publiek.

Volgens milieuactivisten heeft de recente reeks aanvallen te maken met de achteruitgang van het ecosysteem in de Rode Zee, onder andere door overbevissing.

Sharm el-Sheikh trekt elk jaar miljoenen buitenlandse toeristen en gevreesd wordt dat de aanvallen de toeristische sector, een vitale bron van inkomsten in het land, wel eens duur zouden kunnen komen te staan.