[EL] Uitslag FC Sherrif - AZ

Tijdens de vijfde speeldronde in de groepsfase van de Europa League mocht AZ in Moldavië op bezoek bij FC Sherrif. De Alkmaarders speelden met 1-1 gelijk. Aangezien Dinamo Kiev op bezoek bij het al geplaatste BATE Borisov drie punten pakte, is de ploeg van Gertjan Verbeek uitgeschakeld in de Europa League.

In Tiraspol zorgde de thuisploeg voor het eerste gevaar. Douglas schoot op het doel van AZ, maar keeper Romero had een prima redding in huis. Naarmate de eerste helft vorderde, werd de Alkmaarse ploeg gevaarlijker. FC Sherrif werd ver op de eigen helft teruggeduwd en zodoende nam AZ het initiatief van de wedstrijd over. Nadat Sigthorssón al een grote kans namens de bezoekers miste, was het een minuut later via Holman wel raak. Na een goede actie van Elm kon de middenvelder met een geplaatst schot de score openen.

De ploeg van trainer Gertjan Verbeek bleef ook na dit doelpunt beter voetballen dan Sherrif en werd via Holman en Sightorssón nog een aantal maal gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Beide pogingen werden echter prima gepareerd door Sherrif-keeper Stajila. Na rust begon AZ, dat waarschijnlijk in de pauze hoorde dat Dynamo Kiev al met 0-2 leidde, een stuk minder aan de wedstrijd. Dit resulteerde na tien minuten in de gelijkmaker voor Sheriff. Rouamba haalde van 35 meter uit en zag tot zijn verbazing de bal achter Romero, die flink in de fout ging, verdwijnen.

Ook in het resterende gedeelte van de tweede helft was Sherrif beter dan AZ. De ploeg kreeg via Douglas een aantal mogelijkheden om de voorsprong te pakken, maar de spits faalde keer op keer. Voor AZ kreeg Wernbloom nog een enorme kans, maar ook hij wist niet te scoren. Daardoor eindigde de wedstrijd in 1-1 en dit betekende voor AZ en FC Sherrif uitschakeling in de Europa League.