Mogelijk schikking in zaak-Hernandez

Het in opspraak geraakte PVV-Kamerlid Marcial Hernandez rekent erop dat zijn zaak wordt geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Niettemin is hij onder omstandigheden bereid tot een schikking met het Openbaar Ministerie.

Dat bevestigt Hernandez' advocaat Richard van der Weide vrijdag. De PVV'er bracht eind september een nacht in een Haagse politiecel door nadat hij iemand bij een café aan het Plein een kopstoot zou hebben gegeven. Hernandez zelf ontkent dit in alle toonaarden.

Dat hij toch bereid is tot een eventuele schikking heeft te maken met alle media-aandacht die hem ten deel valt. De zaak zou niet voor februari voor de rechter komen. En wanneer getuigen moeten worden gehoord kan het nog een paar maanden langer duren, zegt de raadsman.

Al die tijd zouden de schijnwerpers op hem zijn gericht. "Om dat te voorkomen, louter uit opportuniteit, wil hij dat overwegen", zegt Van der Weide over de schikking. Zijn cliënt wil zo snel mogelijk af van alle negatieve aandacht.

De raadsban benadrukt dat een eventuele schikking 'contre coeur' zou zijn. Hernandez heeft namelijk alle kans om een eventuele rechtszaak glansrijk te winnen. Er is gebrek aan bewijs, er zijn tegenstrijdige verklaringen en Hernandez zelf ontkent, aldus de advocaat. De NOS berichtte onlangs dat op camerabeelden is te zien dat Hernandez iemand in het gezicht slaat.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Haag bevestigt vrijdag dat Van der Weide heeft gevraagd om af te zien van vervolging en openstaat voor een schikking.