Man City neemt Nederlandse jeugdtrainer aan

Manchester City heeft een Nederlandse jeugdtrainer aangetrokken. Leonardo Mouwen tekent komende week een tweejarig contract als techniektrainer bij de ambitieuze Engelse club. Ook zal hij scoutingswerkzaamheden gaan verrichten.

De 25-jarige Bredanaar, die zelf in de jeugd van NAC speelde en later uitkwam voor RBC Roosendaal en de amateurclubs Heerjansdam en Kozakken Boys, liep al eens stage bij Manchester City. Toen hij recent ook werd uitgenodigd door Chelsea om drie weken mee te lopen, namen The Citizens direct contact met hem op. De club wil de jeugdopleiding grondig renoveren.

"In Engeland wordt er met name gescout op fysieke kracht en lengte, maar juist qua techniek lopen jeugdspelers er achter op Nederlandse talenten. Ik hoop er mede aan bij te dragen dat er weer Engelse jongens doorbreken in het eerste elftal van Manchester City. De opleiding van Manchester Ciy staat goed aangeschreven. De faciliteiten zijn ongekend. Het ontbreekt hier aan helemaal niets. Er wordt zomaar 120 miljoen euro in de jeugdaccommodatie gepompt. Dat is prettig werken en het zegt iets over de ambities die ze hebben bij deze club. Ze willen Manchester United niet achterna, maar simpelweg overtreffen," legt Mouwen uit. Hij zal per 1 december beginnen bij de Engelsen.