Van Gaal: "Het interesseert me niet of Totti speelt"

Bayern München heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Vanavond tegen AS Roma is een punt genoeg voor groepswinst.

Waar het in de Bundesliga nog voor geen meter loopt, won Bayern in de Champions League tot nu toe alle wedstrijden. Dinsdagavond staat het duel met AS Roma in Stadio Olimpico op het programma. Trainer Louis van Gaal geeft in aanloop naar de wedstrijd aan dat het hem weinig uitmaakt of Francisco Totti mee speelt. "Ik weet niet of Totti speelt. Het interesseert me niet en is niet mijn probleem", citeerde Il Corriere dello Sport tijdens de persconferentie.

In september kwam Roma al op bezoek in de Allianz Arena. Toen versloeg Bayern de bezoekers met 2-0. "We willen een goede indruk maken, ook al zal dat niet eenvoudig zijn aangezien Roma de goede weg is ingeslagen sinds de zwakke start van het seizoen. Voor ons is de wedstrijd onbelangrijk voor de stand in de groep, maar wel voor onze ontwikkeling", aldus Van Gaal, die met Bayern in de competitie op de achtste plaats staat, met veertien punten achterstand op koploper Borussia Dortmund.

Van Gaal verwacht niet verrast te worden door Roma. "Ik denk niet dat Roma heel anders gaat spelen dan tijdens het duel in München. Ik verwacht dezelfde tactische benadering, misschien met een iets andere insteek. Ik houd niet van de defensieve benadering van de Italiaanse teams. Maar dat wil niet zeggen dat je op die manier niet kan winnen."