Mortal Kombat bedenker is het eens met kritiek

Ed Boon, het brein achter de Mortal Kombat-serie, is het eens is met alle kritiek en controverse die de eerste uiterst gewelddadige game met zich meebracht. In een interview met Xbox World magazine over het originele spel vertelde Boon dat hij zijn 10-jarige zoontje dit niet wil laten spelen.

Toen MK in 1992 in verschillende arcade hallen uitkwam waren de mensen geschokt over de bloederige fatalities waarmee karakters hoofden met ruggengraat eruit trokken, bloederige harten uit de kas van de tegenstander rukten en mensen spontaan ontploften. Boon snapt dat mensen geschokt waren en dat er een rating systeem in het leven is geroepen.

"I always though that they had a point you know," zei Boon. "There was no ratings system when the first one came out, and to me it makes sense - I wouldn't want my ten-year-old kid playing a game like that, and our intention was not to make this game thinking 'oh, a ten-year-old's going to love this, ripping people's head off!'"

Volgens Boon lag de leeftijd van de gemiddelde gamer in 1992 rond de 28, 29. Die mensen kijken naar films als Scarface en Goodfellas, en dat is wat ze naar zochten in games. Oké, fair point. Maar de leeftijd van de gemiddelde gamer in die tijd valt te betwisten.

De nieuwste game in de Mortal Kombat serie komt volgend jaar uit op de PS3 en de Xbox 360. 

Mortal Kombat