Blind: "Weinig perspectief meer bij Ajax"

Daley Blind is teleurgesteld in zijn huidige rol bij Ajax. De speler kwam alleen in het bekerduel tegen MVV een half uur in actie en is duidelijk ontevreden met zijn rol als reserve.

Vorige week trad Ajax in het bekertoernooi in eigen huis aan tegen Veendam en zelfs bij afwezigheid van Gregory van der Wiel en Oleguer kwam de jonge verdediger niet aan speelminuten toe. Trainer Martin Jol koos ervoor om Vurnon Anita rechtsback te zetten.

Tegenover Ajax Life reageerde Blind teleurgesteld op zijn huidige situatie in Amsterdam: "Ik verwacht helemaal niets meer hier."  

Blind werd vorig seizoen na de winterstop verhuurd aan FC Groningen en liet daar zo'n goede indruk achter, dat de Trots van het Noorden de speler graag opnieuw wilde huren. De twintigjarige Blind koos echter om in Amsterdam te blijven en te vechten voor zijn kans in de A-selectie van Ajax.

Jol legde uit waarom hij Blind zo weinig aan spelen komt: "Daley is nog niet het type dat heel kort dekt en de bal gemakkelijk afpakt. Je hebt bij Groningen kunnen zien dat hij in balbezit heel goed is, zijn functionele techniek is fantastisch. Maar zonder balbezit denk ik dat de tegenstander te ver door kan lopen zonder een speler als Anita."

Het contract van Blind loopt bij Ajax nog door tot juli 2013. Anderlecht zou interesse hebben in de multifunctionele speler van de Amsterdammers. Het is echter onbekend of de Belgische ploeg de speler wil kopen of huren.