Hoofdsponsor Mandemakers wil RKC-stadion overkopen

Hoofdsponsor Ben Mandemakers van RKC Waalwijk heeft volgens het ANP interesse om het RKC-stadion over te kopen van de gemeente Waalwijk.

Mandemakers wil het stadion overkopen als hij de bijbehorende parkeerterreinen mag laten bebouwen. De hoofdsponsor heeft een bod van vier miljoen euro gedaan op het stadion. Dat staat in een notitie die het Waalwijkse college aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

De politiek in Waalwijk wil af van de dure relatie met RKC. Volgens de brief aan de gemeenteraad is de verkoop van het stadion aan Mandemakers de enige reëele optie. Wanneer de verkoop doorgang vindt dan maakt de gemeente een verlies van 4,8 miljoen euro aangezien het stadion voor 8,8 miljoen euro in de boeken staat. Daarnaast eist Mandemakers nog eens dat de gemeente de schuld van RKC van 2,3 miljoen euro kwijtscheldt. Wanneer Mandemakers de parkeerplaatsen mag laten verbouwen levert dit hem naar schatting minimaal vijf miljoen euro op.

Het Waalwijkse college stelt als alternatief voor dat het stadion niet verkocht wordt. Dan is het financieel risico groot als RKC alsnog failliet gaat. De gemeenteraad vergadert op 16 december over de twee mogelijkheden.