PlayStation 3 vs Xbox 360, wat zeggen de analytici?

David Cole van DFC Intelligence, bekend om zijn voorspellingen over de gamewereld, verwacht dat de verkoopcijfers in 2011 van de PlayStation 3 beter zullen zijn dan die van de Xbox 360, simpelweg omdat de laatste lijdt aan een "gebrek aan diversiteit om een brede markt te bedienen".

Cole geeft aan dat het feit dat de Xbox 360 zich vooral richt op shooter-games en zich ook nog eens voornamelijk op de VS richt, er voor gaat zorgen dat ze zullen zakken naar de derde plaats als het gaat om de populairste console.

"Het grote probleem is volgens mij dat Sony en Nintendo erg sterk staan in zowel Europa als Japan. Microsoft richt zich vooral op de VS, en zou er profijt van kunnen trekken als ze de focus naar Europa zouden verleggen," aldus Cole. "Met Kinect laat Microsoft wel zien dat ze bezig blijven, maar ik denk niet dat het nog zin heeft; ik verwacht dat de PlayStation 3 binnenkort voorgoed voorbij de Xbox 360 gaat."

Andere analytici zien het niet zo somber in als Cole. Vooral de Kinect maakt Microsoft een gedegen tegenstander voor de PlayStation 3, aldus Mike Hickey van Jaco Partners. "Zolang er geen nieuwe console aan zit te komen die kan concurreren met de bestaande consoles, kan Kinect prima wedijveren met de PlayStation 3."

Ook Jesse Divnich, werkzaam bij EEDAR, denkt dat Microsoft sterk staat. "De prestaties van de Xbox 360 zijn ongelooflijk. Het is op het moment een van de stabielste platforms om games voor te ontwikkelen. De PlayStation 2 verkocht veel beter dan de Xbox, en hoewel de PlayStation 3 ook wel beter verkoopt dan de Xbox 360, is het verschil veel kleiner. Microsoft is vrij laat toegetreden tot de video game scene, en moest vanaf het begin opboksen tegen twee grote concurrenten. Ze mogen dus trots zijn op wat ze bereikt hebben."

playstation3 xbox360