Supporters KV Mechelen boos op KBVB

Vzw Malinwa, de supportersvereniging van KV Mechelen, is boos over de gang van zaken rondom de afgelasting van het duel met AS Eupen.

De wedstrijdleiding besloot de wedstrijd AS Eupen - KV Mechelen van zaterdag 13 november af te gelasten. Door het noodweer, dat in grote delen van België voor veel wateroverlast heeft gezorgd, werd zodoende het duel in Eupen opgeschort. Over de communicatie zijn de Malinwa-supporters niet te spreken.

De fans hadden reeds contact gehad met Manfred Theissen, de secretaris van AS Eupen, die vreesde dat de wedstrijd niet door kon gaan. De supporters van Mechelen moesten echter blijven wachten op de beslissing van de scheidsrechter, die pas erg laat kwam.

De bussen dienden namelijk al tussen 16.00 en 17.00 te vertrekken om op tijd bij de wedstrijd te zijn. Pas rond 18:30 uur kregen de circa 1200 aanhangers van Mechelen te horen dat de scheidsrechter het veld onbespeelbaar had verklaard. De fans houden de Belgische voetbalbond verantwoordelijk voor de slechte communicatie.