"Suárez probeert arbitrage altijd iets wijs te maken"

Niklas Moisander staat zondag met AZ tegenover Ajax. De Finse oud-Ajacied weet hoe hij aanvaller Luis Suárez moet bestrijden. Moisander weet dat de kracht van Ajax voorin ligt met Luis Suárez en Mounir El Hamdaoui.

"Het zijn twee topspitsen, Suárez en El Hamdaoui zijn de beste spitsen van Nederland", zei de Fin tegen Voetbal International. "Voor mij is dat een uitdaging. Vooral de duels met Suárez zijn nóóit saai. Suarez moet je kort en agressief dekken."

"Je moet hem geen kans geven om te draaien. Dat is ontzettend moeilijk en soms wel eens een beetje irritant. Suarez probeert altijd alles om overtredingen uit te lokken en de scheidsrechters iets wijs te maken. Dat is lastig, maar tegelijkertijd een mooie kans om mezelf op dat niveau te testen", vervolgt Moisander, die in het verleden bij Ajax speelde.

"Het is voor mijn gevoel lang geleden dat ik bij Ajax zat. Daarbij heb ik nooit het eerste elftal gehaald, dus in de Arena heb ik bijna nooit gestaan. Wel kom ik zondag een aantal jongens tegen met wie ik nog gespeeld heb: Urby Emanuelson, Jan Vertonghen en Rasmus Lindgren. Contact heb ik trouwens niet meer met hen, maar zondag maak ik wel even een praatje."

"Dat we in het bekertoernooi Ajax tegenkomen geeft me een tweezijdig gevoel. Natuurlijk wordt het een mooie wedstrijd, maar aan de andere kant had ik liever op eigen veld een amateur- of Jupiler League-club geloot. Dan is de kans door te gaan natuurlijk groter. Maar goed, als we winnen is dat meteen een grote kanshebber minder", besluit de Fins international.