Viacom ziet games niet meer zitten

Donderdag werd al bekend dat Viacom Harmonix in de etalage zette voor verkoop, maar mediagigant Viacom heeft nu besloten om helemaal niet meer actief te zijn in de game-industrie. Volgens de website Gamesindustry zijn er al enkele gegadigden om Harmonix over te nemen.

Door de magere resultaten van de gamestudio is de winst van Viacom met 59 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar, naar 138 miljoen dit jaar.

Activision Blizzard zou de gamestudio over kunnen nemen, zegt een marktanalist op de site. Games uit het muziekgenre worden onvoldoende verkocht om rendabel te zijn. Als Activision Blizzard Harmonix overneemt, kunnen de gameseries Rock Band en Guitar Hero fuseren en zou het genre weer winstgevend kunnen worden.

In 2006 kocht MTV Games, een onderdeel van Viacom, de gamestudio Harmonix op voor omgerekend 128 miljoen euro. Het meest ambitieuze spel dat de gamestudio voor MTV Games heeft gemaakt, is The Beatles: Rock Band. Alleen al voor de muzieklicenties zou al 36,5 miljoen euro neergelegd zijn. Ondanks de grote namen en goede kritieken heeft de Rock Band-serie nooit potten kunnen breken. In het Verenigd Koninkrijk zijn er in de eerste week slechts 7386 exemplaren verkocht van Rock Band 3.


Submitter:  Bron: Novum