[Update] Viacom verkoopt Rock Band-maker Harmonix

[Update 18:31] John Drake, Harmonix PR, heeft aangegeven dat de verkoop van het bedrijf geen impact zal hebben op de ondersteuning van hun producten. "This morning's announcement does not affect the ongoing work at the studio as we continue to support our existing franchises, Rock Band and Dance Central,".

[Origineel bericht]
Nadat de eigenaar van Harmonix, Viacom, een gigantisch verlies heeft geleden dit fiscale jaar, zijn zij bezig met het verkopen van de gamemakers Harmonix. Harmonix is bekend van games als Rock Band en Dance Central. Viacom zegt dat zij veel verlies te verduren hebben gehad aan Harmonix, onder andere door het kopen van het bedrijf.

Viacom, eigenaar van Comedy Central en MTV, had het bedrijf opgekocht een aantal jaren terug en heeft bijvoorbeeld in 2008 nog een bonus aan hen betaald van 300 miljoen dollar. Nadat de nieuwste game van Harmonix, Rock Band 3, ook een stuk minder goed verkocht dan was gewenst was Viacom er klaar mee en staat het bedrijf te koop. De geruchten zijn dat het bedrijf te koop is voor 175 miljoen dollar.