Eigenaar Palermo zet club te koop

Maurizio Zamparini, eigenaar van het Italiaanse Palermo, heeft zijn club te koop gezet. Hij heeft geen zin meer om in de 'oneerlijke voetbalwereld' actief te zijn.

"Na meer dan 25 jaar van strijd, ben ik weggeslagen uit de zogenaamde sportwereld waarin de waarden van eerlijkheid meer en meer zijn verdwenen", legde Zamparini volgens het ANP zijn beslissing uit. "Ik ben moegestreden."

Palermo verloor woensdag met 3-1 van AC Milan, wat voor de 69-jarige ondernemer de spreekwoordelijke druppel was. Volgens Zamparini had zijn club minimaal twee strafschoppen moeten krijgen. "Daarin ligt voor mij het bewijs dat de grote clubs de landstitel ieder jaar onderling verdelen. Voor mij hoeft het zo niet meer."

Maurizio Zamparini was vanaf 1987 actief in het Italiaanse voetbal. Hij kocht toen Venezia, dat in de Serie B speelde en bijna failliet was. Nadat Zamparini die club had gered, werd hij in 2002 eigenaar van Palermo. Hij bracht de club uit Sicilië binnen twee jaar terug in de Serie A en wist enkele keren zelfs Europees voetbal te halen.