Frauderende zorgdirecteur weer vastgezet

De vrouw die als directeur van een zorginstelling geld achterovergedrukt zou hebben wordt opnieuw aangehouden. De 48-jarige vrouw uit Lelystad werd vrijdag vrijgelaten, omdat de rechter-commissaris het niet eens was met het Openbaar Ministerie dat ze langer in de cel moest blijven. Het OM tekende met succes beroep aan.

De verdachte was inmiddels op vrije voeten gesteld. Het OM laat weten dat ze nu opnieuw wordt aangehouden en in de cel gezet.

Het OM verdenkt de vrouw ervan als directeur van een organisatie die zich bezighoudt met begeleid wonen geld in eigen zak te hebben gestoken. Sinds 2007 zijn bij de politie vijf aangiften en acht meldingen van verduistering, oplichting of valsheid in geschrifte over de organisatie binnengekomen.

De raadkamer van de rechtbank in Lelystad is het met justitie eens dat er gevaar is dat de directrice opnieuw in de fout gaat als ze vrij rondloopt. De rechtbank onderbouwt het besluit met het feit dat er in de afgelopen jaren meerdere procedures tegen de vrouw zijn gestart. Er lijkt dus sprake van stelselmatige oplichting en fraude.