Omstreden Clattenburg fluit Auxerre - Ajax

Mark Clattenburg is door de UEFA aangewezen om de Champions League-wedstrijd tussen Auxerre en Ajax te leiden. De Engelsman wordt in het Stade l'Abbé-Deschamps geassisteerd door Darren Cann en Simon Beck. Vierde official is Lee Probert.

Ajax staat woensdag tegenover de Fransen, die twee weken geleden in de ArenA met 2-1 werden verslagen. Het team van trainer Martin Jol is bij een zege in ieder geval zeker van overwintering in Europa.

Clattenburg floot afgelopen zaterdag de topper in Engeland tussen Manchester United en Tottenham Hotspur (2-0). De Engelsman keurde een dubieus doelpunt van Nani goed. De Portugees maakte hands, waarna doelman Gomes een vrije trap wilde nemen. Nani kreeg van de arbiter echter toestemming om de bal in het doel te schieten.

Twee keer eerder was de 35-jarige Clattenburg de leidsman bij een duel van Ajax. Vorig jaar floot hij de thuiswedstrijd tegen Slovan Bratislava (5-0), waarin Luis Suárez vier keer scoorde. Op 4 oktober 2007 was Clattenburg de arbiter bij het verloren thuisduel met Dinamo Zagreb (2-3).