C. Ronaldo scherpt oud clubrecord aan

Cristiano Ronaldo heeft met tien goals in de laatste vier competitiewedstrijden een clubrecord verbroken bij Real Madrid. Dat meldt de club via haar officiële website.

Verschillende spelers van de Koninklijke slaagden er in het verleden in om negen keer te scoren in vier opeenvolgende competitieduels. Tot zaterdag lukte het nog niemand om de tien te halen. Ronaldo was afgelopen weekend met twee goals van grote waarde voor Real, dat de uitwedstrijd tegen Hercules Alicante met 1-3 won.

De Portugees was eerder ook tegen Deportivo La Coruna (6-1) en Malaga (1-4) twee keer doeltreffend. In de ontmoeting met Real Santander wist Ronaldo zelfs vier doelpunten te maken. De formatie van trainer José Mourinho won dat duel met 6-1. Onder meer Ferenc Puskas kwam in het verleden al eens tot negen goals in vier wedstrijden.

Cristiano Ronaldo heeft bovendien alweer een nieuw clubrecord in het vizier. Puskas maakte in het jaar 1959-1960 en 1960-1961 namelijk dertien goals in zeven duels op rij. Ronaldo scoorde in de maand oktober overigens ook in het Champions League-duel tegen AC Milan (één) en in beide interlands van Portugal tegen Denemarken en IJsland.