Bos: "Uitspraak over landstitel Vitesse belachelijk"

Theo Bos vindt dat hij onrechtvaardig is behandeld door de clubleiding van Vitesse. De coach werd onlangs ontslagen vanwege teleurstellende resultaten.

Albert Ferrer, de nieuwe trainer, bleek al voor het ontslag van Bos te zijn gepolst. "Ik denk niet dat dat normaal is. Kijk, een club kan ontevreden zijn over een trainer. Maar ga daar dan minimaal onderling eens over praten", zegt Bos in een interview met het Algemeen Dagblad. "Op een gegeven moment voelde ik dat er iets speelde. Ik miste het onvoorwaardelijke vertrouwen."

Bos kreeg bij de overname door Merab Jordania te horen dat Vitesse binnen drie jaar kampioen wilde worden. "Ik vond en vind het een belachelijke uitspraak. Ook de nieuwe trainer moet je met zoiets niet opzadelen. Kampioen worden kan wel. Maar wel met een andere filosofie en andere spelers. Met dit elftal wordt Vitesse geen kampioen. Nu niet, niet in drie jaar en niet in dertig jaar."

De 45-jarige Nijmegenaar heeft nog steeds moeite met zijn ontslag. "Ik zeg je eerlijk: Alleen voor mijn collega's uit de technische staf hoopte ik dat er na mijn vertrek punten werden gepakt. Maar ik zat opeens toch voor de tv te denken dat Vitesse van mij niet hoefde te winnen. Ik schrok van die gedachte."