Uitslagen Engeland speelronde 10

Dit weekend is in Engeland de tiende speelronde van de Premier League afgewerkt. FOK!sport geeft je ook wekelijks een overzicht van de gebeurtenissen in de Engelse competitie en natuurlijk de tussenstand na tien speelronden.

Newcastle United veel te sterk voor nietig Sunderland

Newcastle United heeft afgelopen weekend een klinkende zege op Sunderland geboekt. Kevin Nolan nam The Magpies bij de hand en was verantwoordelijk voor drie treffers. Na negentig minuten voetbal stond er uiteindelijk 5-1 op het scorebord.

Binnen 35 minuten prijkte de naam van Nolan al twee keer op het scorebord. Nog voor de pauze zorgde Shola Ameobi voor een 3-0 voorsprong, nadat hij een penalty verzilverde. Na de thee ging Newcastle United verder waar het gebleven was. Ameobi maakte zijn tweede van de wedstrijd, waarna ook Nolan nog een duit in het zakje deed. Darren Bent deed in blessuretijd iets terug voor Sunderland.

Manchester United verslaat Tottenham Hotspur

Manchester United boekte dit weekend zijn vijfde seizoenszege van het seizoen. In eigen huis was de ploeg van Edwin van der Sar met 2-0 te sterk voor Tottenham Hotspur, waar Rafael van der Vaart onder contract staat.

De eerste treffer van de middag werd na een half uur gemaakt. Nani zette voor, waarna Nemanja Vidic het leer tegen de touwen kopte. De slotfase van het duel tussen deze twee ploegen was gekenmerkt door een bizarre situatie. Heurelho da Silva Gomes, doelman van The Spurs, had de bal klaargelegd voor een vrije trap en wilde deze nemen. Nani had echter andere gedachten en schoot de bal in het lege doel.