Makkelie: "Doelpunt van Castaignos onterecht"

Scheidsrechter Danny Makkelie beaamt dat het doelpunt van Feyenoorder Luc Castaignos tegen AZ (2-1) niet had mogen tellen.

Castaignos scoorde vanuit buitenspelpositie, maar de arbitrage zag de positie van de spits over het hoofd. "Ik moet toegeven dat het buitenspel was", zei Makkelie na het duel tussen AZ ene Feyenoord tegen Eredivisie Live. "Ik heb de beelden net terug gekeken en ik moet toegeven dat het buitenspel was en dus had het doelpunt afgekeurd moeten worden."

"Uiteraard ben je als scheidsrechter eindverantwoordelijk. Het was voor mij wel een lastige situatie, want er stonden erg veel spelers bij elkaar. Ik lette vooral op of er geen overtredingen werden gemaakt. De bal schiet dan door en dan is het voor mij moeilijk te zien of de speler uit buitenspel terugkwam. Ik moet dan vertrouwen op mijn assistent."

De 27-jarige arbiter genoot ondanks de fout van zijn optreden in Alkmaar. "Ik heb genoten. Ik zie elke wedstrijd als elke andere. Je weet dat het je eerste grote wedstrijd is op papier. Ik ben er heel onbevangen ingegaan en ik heb ervan genoten. Ik heb gefloten naar eer en geweten."