[WvdW] Uitslag FC Groningen - sc Heerenveen

FC Groningen heeft vanmiddag de Derby van het Noorden gewonnen. De mannen van trainer Pieter Huistra waren in de eigen Euroborg met 1-0 te sterk voor streekgenoot sc Heerenveen. Het enige doelpunt werd gemaakt door Andreas Granqvist, die door Dusan Tadic werd bediend.

In de eerste helft had FC Groningen een licht overwicht, maar het was sc Heerenveen dat dichtbij de openingsgoal was. Oussama Assaidi verzuimde in de extra tijd echter te scoren en hielp de kans om zeep. Dit buitenkansje had hij beter kunnen benutten, aangezien de Groningers vlak na aanvang van het tweede bedrijf op voorsprong kwamen.

Tadic draaide een hoekschop in, waarna Granqvist zijn hoofd eronder zette en het leer tegen de touwen werkte. In het vervolg drongen de mannen van Ron Jans, die acht jaar voor FC Groningen werkte, aan. Dit resulteerde echter niet in de gelijkmaker, al waren Christian Grindheim en Gerry Koning nog wel dichtbij.

sc Heerenveen zakt door de nederlaag een plaatsje en staat nu elfde. FC Groningen heeft zich in de top vijf van de Eredivisie gehandhaafd en staat nu op de vijfde plaats.


 

FC Groningen

1 - 0

sc Heerenveen

 46' Granqvist
 
 
 Gele kaart: Kieftenbeld, (FC Groningen),
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Kieftenbeld
Ivens
Granqvist
Stenman
Enevoldsen
Hiariej (Metaj/32, Lachman/68)
Pedersen
Sparv
Tadic
Matavz (García-García/90+1)
  Stuhr-Ellegaard
Janmaat (Koning/41)
Breuer (Fazli/81)
Kruiswijk
Jong-a-Pin
Grindheim
Elm
Väyrynen (Djuricic/65)
Beerens
Dost
Assaidi