Toro Rosso en Force India behouden rijders

Scuderia Toro Rosso en Force India hebben op Suzuka bekendgemaakt dat ze hun rijdersduo's gaan behouden. Dit betekent dat Toro Rosso met Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari en Force India met Adrian Sutil en Vitantonio Liuzzi blijft racen.

"We zetten de samenwerking met Ferrari voort. We gebruiken opnieuw hun motoren en zullen ook hun KERS-systeem toepassen," zei Toro Rosso-teambaas Franz Tost. Hij kijkt uit naar de test van Jean-Eric Vergne in november in Abu Dhabi. "Het is een Franse coureur die dit jaar het Engelse Formule 3-kampioenschap won. Bovendien presteerde hij goed in een Formule Renault-race op Silverstone. Ik kijk er naar uit om Jean-Eric te laten testen in Abu Dhabi. Hij komt beide dagen in actie. Volgend jaar racen we echter gewoon met dezelfde coureurs als dit jaar."

Ook Force India doet dat laatste met Sutil en Liuzzi. "We hebben geen plannen om een jonge coureur in te zetten in diezelfde testweek. We zijn niet van plan andere coureurs een test te geven omdat we tevreden met onze huidige rijders. Zij rijden ook in 2011 voor ons," zei Robert Fernley namens de Indiase renstal.