Zwartspaarders opgespoord met cd-rom

De Belastingdienst is opnieuw via een cd-rom uit het buitenland Nederlandse zwartspaarders op het spoor gekomen. In totaal staan er 661 documenten op de cd-rom die Nederland van Frankrijk heeft gekregen, meldt een woordvoerder van het ministerie van Financiën woensdag.

Op de cd-rom staan namen, woonplaatsen en adressen van mensen die in Zwitserland geld op de bank zouden hebben staan. Om hoeveel mensen het gaat, wordt nog onderzocht.

Frankrijk heeft de informatie op verzoek van Nederland een paar dagen geleden overhandigd. "Over niet al te lange tijd hopen we mensen op basis van deze informatie te kunnen benaderen", zegt de woordvoerder. Hoe Frankrijk aan de informatie komt, weet de woordvoerder niet.

Een paar maanden geleden kwam de Belastingdienst nog Nederlanders op het spoor die hun zwarte geld hadden ondergebracht in stichtingen in Liechtenstein. De namen van de Nederlanders zijn achterhaald via een cd-rom met gegevens over belastingontduikers die Duitsland begin dit jaar heeft gekocht. De aankoop was omstreden, omdat het om een gestolen cd-rom ging.