Gudde ontkent kapitaalinjectie van tien miljoen

Eerder deze week dook het bericht op dat Feyenoord tien miljoen euro rijker zou zijn door een kapitaalinjectie. Onzin, volgens directeur Eric Gudde.

"Het beste wat ik kan zeggen is dat Henk Kesler van de KNVB recent heeft verteld dat wij op de goede weg zijn", zegt Gudde in gesprek met RTV Rijnmond. "Dat zou hij niet hebben gezegd als wij opnieuw met leningen of een nieuw plan van aanpak moesten komen. Wij gaan er ook mee stoppen om allerlei verhalen steeds te ontkennen."

"Wij zijn wel bezig met financieel herstel. Het zijn allemaal kleine stappen die daartoe moeten leiden. Het grote werk moeten wij doen met transfers en kapitaalinjecties van de ‘Vrienden van Feyenoord'", geeft Gudde uitleg.

Feyenoord lijkt af te stevenen op een tekort van 2,5 miljoen euro over het huidige seizoen. Gudde zegt niet bang te zijn voor een sanctie van de KNVB. "Wij hebben keurig in het plan van aanpak onze begroting opgesteld. Daar gaan we ons gewoon aan houden. Ook daar geef ik dus het antwoord op dat Kesler twintig dagen geleden nog zei dat hij blij is hoe wij ons ontwikkelen. Dan zouden we ons plan van aanpak dus niet hoeven aan te passen."