Uitslagen Spanje speelronde 4

Real Madrid heeft in de midweekse speelronde de koppositie in de Spaanse Primera División overgenomen. Dat kwam doordat Valencia en Sevilla punten verspeelden. Barcelona sloot aan door voor het eerst thuis punten te pakken.

Real Madrid ontving Espanyol in het eigen Santiago Bernabéu. In plaats van een mooie show van de thuisploeg kreeg het publiek een theatervoorstelling van arbiter Carlos Clos Gómez te zien. Allereerst gaf hij de thuisploeg een strafschop, die Cristiano Ronaldo verzilverde. Na rust werd het nog wat erger. Pepe werd met tweemaal geel naar de kant gestuurd, en net zo makkelijk toverde Clos Gómez de rode kaart uit de borstzak voor Ernesto Galán. Met tien tegen tien werden de bezoekers zowaar sterker, desondanks viel de beslissing aan de overkant. Gonzalo Higuaín kreeg eindelijk zijn eerste seizoenstreffer tegen de touwen. Hij werd vervangen door Karim Benzema, die eveneens doel trof. Juan Forlín had nog een grote mond tegen de leidsman, hetgeen ook hem op een rode prent kwam te staan.

Koploper Valencia kon bij winst als enige de status van 100% behouden. Daarvoor moest het thuis afrekenen met Atlético de Madrid, maar kwam maar langzaam in de wedstrijd. De Madrilenen buitten de matige start van de thuisclub brutaal uit, en middels een geweldige counter werd via Simão de voorsprong genomen. Pas na rust kon Valencia echt druk zetten, en mochten de fans hopen op een gelijkmaker. Enorme kansen werden echter gevolgd door missers. Tot enkele minuten voor tijd, toen David Albelda een voorzet richting Aritz Aduriz stuurde en de spits raak zag koppen. In de resterende minuten kwamen er zelfs kansen op de overwinning, maar de bezoekers hielden stand en namen een punt mee.

Barcelona moest voor eigen publiek de eerste thuiszege behalen. Sporting de Gijón leek daarvoor een goede tegenstander, en trainer Manuel Preciado had zelfs zo weinig vertrouwen in een goede afloop dat hij een B-elftal het gras van Camp Nou op stuurde. Desondanks hadden de Asturiërs weerstand en wisten ze de nul tot de rust te bewaren. Vlak daarna brak David Villa alsnog de ban, na een uitstekende pass van Dani Alves. Barça speelde slecht, maar had geen moeite om Sporting van de eigen goal weg te houden. De zege kwam dus nimmer meer in gevaar. Sevilla kon de leiding van Real op doelsaldo overnemen als het donderdagavond zou winnen van Racing. De club uit Santander pakte echter een punt mee uit Andalusië, waardoor Sevilla de vijfde plaats inneemt.

Uitslagen:

Datum Thuis Uit Uitslag
21/9 Athletic Club de Bilbao RCD Mallorca 3-0
21/9 CA Osasuna Real Sociedad de Fútbol 3-1
21/9 Real Madrid CF RCD Espanyol 3-0
22/9 UD Almería Levante UD 0-1
22/9 FC Barcelona Real Sporting de Gijón 1-0
22/9 Real Zaragoza Hércules CF 0-0
22/9 Valencia CF Club Atlético de Madrid 1-1
23/9 Getafe CF Málaga CF 0-2
23/9 Villarreal CF Deportivo de La Coruña 1-0
23/9 Sevilla FC Real Racing Club de Santander 1-1