Casillas: "In De Gea zie ik mezelf van elf jaar geleden"

Iker Casillas is zeer te spreken over de kwaliteiten van David de Gea. De jonge sluitpost van Atlético Madrid maakt in het nog prille seizoen grote indruk.

Zo was De Gea schier onpasseerbaar in het duel van vorige week tussen Atlético en FC Barcelona. De Madrilenen werden bij vlagen onder de voet gelopen door de Catalanen, maar hielden lang zicht op een positief resultaat dankzij een briljante De Gea. "Iedereen ziet wat hij de laatste weken presteert", aldus Casillas in gesprek met Reuters.

"Ik ken hem niet persoonlijk, maar hij doet het uitermate goed. Ik zie in De Gea de doelman die ik elf jaar geleden was", zegt Casillas. "Met een goede begeleiding kan hij het erg ver schoppen. Desalniettemin heeft hij nog een lange weg te gaan, maar hij kan nu al rekenen op een invitatie voor het nationale team van Spanje."

De Gea maakte deel uit van de voorlopige WK-selectie van de latere wereldkampioen, maar viel af voor de laatste schifting. Casillas, Victor Valdes en Pepe Reina, allen absolute topkeepers, kregen de voorkeur boven de talentvolle doelman. Naar verluidt staat De Gea in de belangstelling van Manchester United, dat in hem een geschikte opvolger van Edwin van der Sar ziet.