Pechstein geveld door zenuwinzinking

Claudia Pechstein is geveld door een zenuwinzinking en heeft psychologische behandelingen nodig om weer te herstellen. Dat heeft haar manager Ralf Grengel naar buiten gebracht.

De vijfvoudig olympisch schaatskampioene, die wegens abnormale bloedwaarden voor twee jaar is geschorst, stortte in nadat haar werkgever - de Bundespolizei - bekendmaakte dat haar verzoek om onbetaald verlof op te mogen nemen is afgewezen.

Pechstein, die tot februari 2011 is geschorst, wilde onbetaald verlof opnemen, zodat ze zich volledig kan focussen op het mogelijke vervolg van haar schaatsloopbaan. De Duitse politie wil daar echter niet aan meewerken. De minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, maakte zelfs duidelijk dat hij eraan twijfelt om Pechstein überhaupt weer op te nemen in de sportsectie van de Bundespolizei. Daarmee probeert De Maizière ogenschijnlijk Pechstein ertoe te bewegen dat ze haar inmiddels besmeurde loopbaan afsluit. De Duitse schaatsster heeft eerder al duidelijk gemaakt dat ze koste wat kost nog eens op het ijs wil staan. "Ik bepaal zelf het einde van mijn carrière", sprak ze onlangs.

Pechstein geveld door zenuwinzinking
Pechstein geveld door zenuwinzinking (Foto: ANP)