Jans kritisch over eigen spelers

Hoewel sc Heerenveen afgelopen zaterdag in de Eredivisie in de slotfase tegen Vitesse een 0-1 achterstand wist om te buigen tot een 2-1 overwinning droeg Ron Jans na de wedstrijd vooral verbeterpunten uit voor zijn selectie.

"De middenvelders van Vitesse oogden veel rustiger", erkent Jans op de officiële clubsite. Daarmee liet hij zich openlijk uit over het optreden van zijn eigen middenvelders. Jans lijkt vooral ontevreden over Filip Djuricic. "Iedereen wil dat Filip in de basis speelt en dan ook nog een schittert. Hij is echter nog maar achttien."

"Filip zijn probleem is dat hij pas gaat denken op het moment dat hij in balbezit komt, terwijl hij vooraf moet weten wat hij kan en gaat doen. Filip kan het wel, dat bewijst hij bijna wekelijks op de training. Zodra hij dat structureel laat zien, speelt hij iedere week."

Voorin in de spits moet Bas Dost leren zich in te houden wanneer er een actie mislukt. "Dat irriteert hem en dan haalt hij zichzelf uit zijn spel, terwijl hij zich juist moet blijven focussen op zijn sterke punten."

Ook de sluitpost gaat niet geheel vrijuit. Doelman Kenny Steppe zag een inzet van Vitesse-speler Davy Pröpper in de korte hoek verdwijnen. "Ik moet eerst de beelden terug zien. Misschien stond er een speler in de baan van het schot. In ieder geval was het een bal in de korte hoek en die is voor de keeper", aldus Jans.