Apple lanceert eigen gamenetwerk

Apple heeft donderdag een eigen gamenetwerk gelanceerd. Game Center maakt het mogelijk om onder andere tegen andere gamers te spelen en scores te vergelijken. Het gamenetwerk werkt alleen op de iPhone 3GS, iPhone 4 en de derde generatie iPod Touch of nieuwere versies.

Game Center is niet het eerste gamenetwerk voor apparaten van Apple. Eerder bracht gamestudio Ngmoco het netwerk Plusplus op de markt. Waar Game Center een sociale ervaring biedt voor gamers, voegt Plusplus daar de mogelijkheid aan toe om via kleine betaling de spelervaring te verrijken met spelvoorwerpen. Ngmoco gaf in april aan zich geen zorgen te maken over de nieuwe concurrentie.

"We zagen deze stap van Apple aankomen", reageerde een vertegenwoordiger. "Wij zijn een andere richting ingeslagen. Plusplus en Game Center voorzien nu in verschillende behoeften."

Game Center wordt uitgebracht als onderdeel van een update voor het besturingssysteem op de draagbare apparaten van Apple. Verschillende spellen, waaronder Fieldrunners en Real Racing, ondersteunen de extra functies van Game Center.

apple