Malouda: "We moeten leren het verlies te haten"

Florent Malouda, international van de nationale ploeg van Frankrijk, vindt dat Les Blues hun karakter moeten aanpassen om de prestaties te verbeteren. De Fransen leden een uiterst beschamende nederlaag tegen Wit-Rusland (0-1).

De ploeg van Laurent Blanc onderging de afgang tegen de nummer 78 op de wereldranglijst in Parijs. De pijn van de nederlaag zal snel verwerkt moeten worden, aangezien dinsdag alweer een wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina op het programma staat.

De kwalificatiereeks voor het WK van dit jaar begon ook al slecht voor de Fransen. Destijds verloren Les Blues met 3-1 van Oostenrijk. Malouda ziet de problematiek en vindt dat er snel iets moet veranderen. "Onze plek op de wereldranglijst zegt genoeg", aldus de Chelsea-speler op fifa.com.

"We zijn nummer 21 van de wereld, we zakken weg en we hebben veel teleurstellende prestaties geleverd. Ons niveau van klasse daalt en dat merkten we niet in het verlies van gisteren. We moeten bij onszelf een haat om te verliezen kweken, anders zakken we stapsgewijs af", zo vermoedt de vleugelspeler.