[IndyCar] Duno onder toezicht gesteld

De organisatie van de IndyCar Series heeft Milka Duno onder toezicht gesteld. Reden hiervoor is dat de Venezolaanse coureur veel langzamer is dan de rest van het veld, waardoor ze een potentieel gevaar vormt.

De reden dat Dale Coyne Racing Duno laat rijden is dat ze veel sponsorgeld meeneemt. Dit weekend in Edmonton is ze zes tot acht seconden per ronde langzamer dan de rest van het veld en dit is in meer races het geval. Het team hoopte dat ze door meer ervaring te krijgen sneller zou worden, maar dit blijkt niet het geval te zijn. Daarom heeft ze bij de recente races ook niet meegedaan aan de kwalificaties.

De organisatie van de IndyCar Series heeft laten weten dat "Duno binnen afzienbare tijd een substantiële verbetering van haar rijderskwaliteiten in de rest van het jaar moet laten zien. Substantiële verbetering houdt in dat ze consistent moet voldoen aan de prestatiestandaarden die door de organisatie aangegeven worden. Op normale- en op stratencircuits wordt hiervoor een richttijd (107% van de leiders) en op ovals een richtsnelheid (10 mijl per uur langzamer dan de leidende auto) aangegeven. Andere verplichtingen zijn de wagenbeheersing en de interactie met andere auto's op het circuit."

Bij Dale Coyne Racing staat de positie van Duno inmiddels onder druk. Teambaas Randy Bernard zegt dat de raceklasse geloofwaardig moet zijn voor de fans. Hij voegt er wel aan toe dat hij niet wil dat er sponsoren door het wegsturen van de Venezolaanse weggejaagd worden.