3JS volgend jaar naar Eurovisiesongfestival

De Volendamse band 3JS vertegenwoordigt Nederland volgend jaar op het Eurovisiesongfestival. Dit maakte Daniël Dekker donderdag bekend in het TROS-programma Gouden Uren op Radio 2.

"De TROS heeft ons gevraagd om mee te doen. Voorwaarde voor ons was dat we dan wel met ons eigen nummer meedoen en dat vonden ze goed", motiveert zanger Jan Dulles de beslissing om mee te doen aan het songfestival.

De TROS zendt volgend jaar opnieuw een Nederlandstalig lied in. Begin maart volgend jaar moet bij de EBU, die het songfestival organiseert, bekend zijn welk nummer 3JS gaat zingen op het Europese liedjesfestijn. De band, bestaande uit Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte, gaat vijf nummers schrijven en het Nederlandse publiek en een vakjury zullen tijdens de nationale voorronde begin volgend jaar de favoriet kiezen.

Dit jaar stuurde de omroep zangeres Sieneke met het liedje Ik ben verliefd (Sha-la-lie) dat was geschreven door Pierre Kartner. Ze haalde de finale in Oslo echter niet. Het 56e Eurovisiesongfestival wordt komend jaar in Duitsland gehouden, omdat de 19-jarige Duitse Lena Meyer-Landrut uit Hannover in mei het Europese liedjesfestijn won met haar nummer Satellite. De halve finales zijn op 10 en 12 mei, de finale is op 14 mei.