Van Marwijk verwacht veel van Van Persie tegen Spanje

De Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk gaf gisteren een persconferentie, die niet geheel vlekkeloos verliep. Toen uiteindelijk alle geluidsproblemen opgelost waren, kon het vragenvuur losbarsten.

Van Marwijk zag woensdag aan hoe Spanje de tegenstander van Oranje in de WK-finale wordt. "Spanje verdiende te winnen. Ze waren beter", vertelde Van Marwijk. "In mijn opinie is Spanje het beste team ter wereld in de afgelopen jaren."

"Ik kan wel genieten van het spel van Spanje en het is dan ook een zeer grote uitdaging om tegen ze te spelen en ze proberen te verslaan. Maar we zijn zéker níet bang", aldus de bondscoach.

Het ziet er naar uit dat Van Marwijk vasthoudt aan Robin van Persie als spits voor de finale. "Robin is goed in vorm. Zondag doet hij er nog een schepje bovenop. Hij gaat het doen tegen Spanje. Daarvan ben ik overtuigd. Robin heeft inderdaad niet zo veel gescoord, maar wel anderen goed laten spelen. Hij offert zich ook op; Robin is één van de elf. Hetzelfde geldt voor andere individuen. We doen dit met een team, niet één persoon."