Kesler: "Van Marwijk betere bondscoach dan Van Basten"

Henk Kesler verwacht dat Bert van Marwijk, die bij de KNVB nog een verbintenis tot medio 2012 heeft, een gewilde trainer wordt als het WK ten einde is. Mogelijk komen er mooie aanbiedingen bij de KNVB binnen om de coach over te nemen.

Kesler is tot het einde van dit jaar directeur van de KNVB. Hij stelde onder meer Van Marwijk aan, een goede keuze. "Ik neem toch alleen maar goede beslissingen? Nee, zonder dollen, Bert is een schot in de roos geweest. Het is moeilijk voor mij om te zeggen, maar wie de feiten ziet, moet objectief vaststellen dat hij een betere bondscoach is dan Marco van Basten. De prestaties zijn geweldig", vindt Kesler.

De hoofdpersoon denkt dat Van Marwijk eventueel een mooie club kan overhouden aan deze prestaties op het WK. "Je hoeft geen ziener te zijn om te begrijpen dat hij zich met dit toernooi enorm goed in de markt heeft gezet. Oranje straalt iets uit, en laat iets zien. Iedereen, ook in het buitenland snapt dat deze topprestatie voor een zeer groot deel de verdienste van Bert van Marwijk is."

"Het kan goed zijn dat er een mega-aanbod van een absolute topclub komt. Stel dat een club als Manchester United Bert van Marwijk wil overnemen, en die kans is niet irreëel, dan kan ik het me goed voorstellen dat we om de tafel gaan zitten", aldus Kesler. Er zitten clausules in het contract van Van Marwijk. "Eén voor ons, mocht het niet lopen zoals we willen. En ja, ook één voor hem. Mocht hij daar gebruik van willen maken."