Lahm: "We hebben niet moedig genoeg gespeeld"

Philippe Lahm kon met Duitsland net als vier jaar geleden in eigen land niet doordringen tot de eindstrijd van een WK. De Duitse aanvoerder Lahm ging met zijn ploeg onderuit tegen Spanje (0-1).

"We hebben vooral in de eerste helft niet goed en niet moedig genoeg gespeeld. We hadden ons veel van deze wedstrijd voorgesteld. Je kunt tenslotte maar één keer in de vier jaar in de halve finale van het WK spelen", liet Lahm weten.

"Maar Spanje was een heel sterke tegenstander. Deze nederlaag is heel bitter, de teleurstelling bij ons is zeer groot", verklaarde de rechtsback van Die Mannschaft tegen diverse media. Invaller Marcell Janssen is tegenover ARD berust in het verlies. "We willen nu derde worden. Dat is nog het maximale en daar gaan we nu met zijn allen voor."

Janssen maakte zijn entree voor Jerome Boateng. De linksback van Hamburger SV kijkt terug op een goed WK. "We hebben dit toernooi respect afgedwongen met deze jonge ploeg en mooi voetbal laten zien. Het is jammer genoeg niet gelukt om de wedstrijd te bereiken, waarin we graag hadden willen staan."