[Groep G] Uitslag Portugal - Brazilië

Wat vooraf een grote wedstrijd op papier was, is een bloedeloze 0-0 geworden. Brazilië en Portugal konden beide geen vuist maken om een kans om te zetten in een goal. Beide ploegen gaan echter wel door naar de achtste finales.

De wedstrijd begon onwennig en was voor beide ploegen aftasten. Beide ploegen probeerden een snelle goal te forceren, maar zonder succes. De grootste kans in het eerste kwartier kwam van de voet van Tiago, die de bal ineens op de slof nam. De bal ging echter naast. Via een handsbal van Juan werd na 23 minuten spelen een mogelijke kans van Ronaldo om zeep geholpen, de vrije trap die daarop volgde werd echter hoog over het doel gejast.

De grootste kans van de eerste helft was voor Brazilië. Via een voorzet kwam de bal voor de voeten van een aanvaller, alleen keeper Eduardo en de paal wisten de bal uit het doel te houden. Buiten deze kansen was de eerste helft niet erg spectaculair. Het spel golfde op en neer, maar echt uitgespeelde kansen waren er niet. Wel waren er veel smerige overtredingen van onder andere Felipe Melo en Pepe. Beide werden hier uiteraard voor beboet met een gele kaart.

Het begin van de tweede helft was hetzelfde als de gehele eerste helft, geen echte grote kansen en het spel golfde op en neer. In de 60ste minuut was er een levensgrote kans voor Portugal, maar Meireles wist de bal voor een lege goal toch naast het doel te werken. Op het einde kreeg Grafite dankzij een beroering van een Portugese verdediger onverwachts een grote kans, maar keeper Eduardo wist er nog net zijn hand achter te krijgen. Ook aan de andere kant moest keeper Cesar ingrijpen na een grote fout van Juan.