Maduro: "Spanje zou meer van afstand moeten schieten"

Hedwiges Maduro speelt in Spanje bij Valencia en volgt daardoor met bovengemiddelde interesse de verrichtingen van de Spanjaarden op het WK. De verdediger zou graag zien dat de ploeg wat vaker van afstand op doel schot.

Spanje moet vanavond winnen van Chili om zich te plaatsen voor de achtste finales in Zuid-Afrika. Maduro pleit in Voetbal International voor meer daadkracht in de buurt van het doel. In de eerste duels probeerde middenvelder Xabi Alonso het als enige regelmatig met een hard schot van afstand. In het openingsduel van Spanje tegen Zwitserland belandde zo'n poging op de deklat.

"Het is heel moeilijk voetballen tegen een goed gegroepeerde tegenstander. Meer gebruik maken van afstandsschoten? Dat zou een oplossing kunnen zijn. Alleen heeft Spanje een fantastisch middenveld met Xavi en Andrés Iniesta, maar dat zijn vooral spelers van de eindpass", analyseert Maduro de manschappen van bondscoach Vicente Del Bosque.

"Geregeld zie je het team zelfs in het strafschopgebied nog de bal rondspelen, terwijl er gelegenheid is van afstand te schieten", vervolgt de 25-jarige speler. "Gelukkig heeft Spanje met David Villa een killer in huis. Voor hem vind ik het fantastisch dat hij naar Barcelona gaat. Ik denk dat hij bij Spanje momenteel hoger in de hiërarchie dan Fernando Torres staat."