Van Persie in select gezelschap door goal tegen Kameroen

Robin van Persie is sinds donderdag één van de vier Nederlanders die op twee verschillende WK's een doelpunt heeft gemaakt. De aanvaller van Arsenal steeg naar de tiende plek op de topscorerslijst aller tijden en hij is met tien treffers topscorer onder Bert van Marwijk. Dat zocht Voetbal International uit.

Van Persie is nu samen met Johnny Rep, Rob Rensenbrink en Dennis Bergkamp één van de vier voetballers die scoorden op twee WK's. Rep en Rensenbrink deden dat allebei in 1974 en 1978. Bergkamp, oud-ploeggenoot van Van Persie bij Arsenal, scoorde in 1994 in de kwartfinale tegen Brazilië en produceerde vier jaar later tegen Argentinië één van de mooiste Oranje-goals ooit.

Met de treffer tegen Kameroen is Van Persie de top tien binnengekomen van topscorers aller tijden. Zijn negentiende treffer betekende een evenaring van Leen Vente, die tussen 1933 en 1940 tot een indrukwekkend gemiddelde van negentien goals in 21 interlands kwam.

De spits van Arsenal maakte donderdag zijn tiende treffer sinds het Nederlands elftal wordt gecoacht door Bert van Marwijk.  Na het EK van 2008 maakte niemand meer doelpunten dan Van Persie. Bovendien opende de geboren Rotterdamer het vaakst de score, hij deed dat namelijk vijf keer.