Klien vervangt Chandhok in eerste training

In de eerste vrije training voor de Grand Prix van Europa op het stratencircuit van Valencia vervangt de Oostenrijker Christian Klien bij Hispania Racing Karun Chandhok. In Barcelona reed hij voor het laatst in een Formule 1-bolide.

Updates op de HRT F110 zijn nog niet doorgevoerd. "Het is exact hetzelfde chassis als in Barcelona. Er zijn nog geen grote updates uitgevoerd," zei Klien die het circuit van Valencia niet kent. "Maar daar sta ik niet alleen in. Er zijn meer coureurs die hier voor het eerst rijden, zoals ook Michael Schumacher. Gelukkig leer ik nieuwe circuits altijd vrij snel, meestal binnen vijf tot tien ronden."

"Ik heb op YouTube onboard-video's zitten kijken. Het klinkt misschien als een grap, maar door het geluid kun je veel leren over de rempunten en lijnen die je moet rijden. Ik ga natuurlijk ook nog wel even over het circuit lopen met mijn ingenieurs," zei Klien die als nadeel heeft dat de vaste HRT-rijders het circuit al kennen. "Mijn teamgenoten hebben inmiddels aardig wat kilometers gemaakt in de auto. Voor mij staat de teller nog op de 121 van Barcelona. Daar komt nog bij dat Karun en Bruno de baan al kennen uit de GP2. Maar laten we niet vergeten dat ik hier niet ben om te wedijveren met mijn teamgenoten. Ik ben hier om het team te helpen met het afstellen en ontwikkelen van de auto."