Bielsa gaat voor zege tegen Spanje

Chili is na twee overwinningen koploper in groep H, maar de ploeg van bondscoach Marcelo Bielsa is allerminst zeker van kwalificatie voor de achtste finales. Bielsa vindt daarom dat de Chilenen tegen Spanje voor een zege moeten gaan.

Chili en Spanje staan vrijdagavond tegenover elkaar in Pretoria. Bielsa wil niet spelen voor een gelijkspel, al heeft zijn ploeg daaraan voldoende om poulewinnaar te worden. "Nee, een remise is helemaal niet goed genoeg. Spelen voor een gelijkspel is zelfs moeilijker dan vol voor een overwinning gaan."

Met twee keer een 1-0 zege doet Bielsa het uitstekend. De trainer wil echter niets weten van de euforie die over hem is ontstaan. "Benamingen als 'superheld' en 'wondertrainer' slaan nergens op. Als we ons plaatsen voor de achtste finales word ik heilig verklaard, maar vliegen we eruit, dan is onze ploeg ineens niets meer waard." Bij een nederlaag tegen de Europees kampioen kan het WK-avontuur voor Chili al voorbij zijn. Zwitserland moet in dat geval wel winnen van Honduras.

Bielsa is daarom klaar om tegen Spanje de aanval te zoeken. "We zullen trachten ons eigen spel te spelen. We gaan voor balbezit, zoeken de aanvallen en blijven achterin hopelijk geconcentreerd."