Nintendo: 3DS voor serieuze gamers

Nintendo gaat zich bij de lancering van de draagbare Nintendo 3DS richten op 'serieuze gamers'. Dit zegt Satoru Iwata, voorzitter van Nintendo, in een interview met de Japanse krant Nikkei.

Op de Nintendo DS zijn ontzettend veel games beschikbaar, maar het merendeel is laagdrempelig en richt zich op een jong en breed publiek. Dit heeft tot ontevredenheid geleid bij de fanatieke Nintendo-fans. Iwata is van mening dat de kracht van de Nintendo 3DS en de mogelijkheid om games in 3D te spelen er voor zullen zorgen dat fanatieke gamers meer aan hun trekken komen op de Nintendo 3DS dan dat ze op de Nintendo DS gedaan hebben.

Nintendo heeft, voordat de Nintendo 3DS werd aangekondigd, al contact gehad met meerdere gamestudio's over de ontwikkeling van games voor de 3D-spelcomputer. Zo wordt er gewerkt aan Resident Evil: Revelations, Metal Gear Solid: Snake Eater, Mario Kart 3DS, Professor Layton en Assassin's Creed: Lost Legacy. Dit zijn games die vooral bij de zogenaamde 'hardcore gamers' goed in de smaak vallen.

Nintendo: Nintendo 3DS voor serieuze gamers
Nintendo: Nintendo 3DS voor serieuze gamers