Bondscoach Paraguay: "Verdiend groepswinnaar"

Gerardo Martino slaagde er met Paraguay in om zich gisteren te plaatsen voor de achtste finale op het WK in Zuid-Afrika. De bondscoach zag zijn manschappen, ondanks een doelpuntloos gelijkspel, zich tot groepswinnaar kronen.

De eerste twee groepswedstrijden tegen Italië en Slowakije eindigden respectievelijk in een 1-1 gelijkspel en een 2-0 zege. Nieuw-Zeeland bleek evenals tegen de Italianen en Slowaken echter een taaie opponent en na negentig minuten voetbal eindigde het WK-duel tussen Paraguay en de Kiwi's in een 0-0 remise.

Omdat Slowakije met 3-2 van Italië won, werd Paraguay eerste en Slowakije tweede in groep F. Ook voor Martino kwam dat als een verrassing. "Ik snap de verontwaardiging", aldus Martino, die zelf ook niet had verwacht dat Italië door Slowakije zou worden verslagen. "We zijn echter dik verdiend groepswinnaar geworden."

Over de wedstrijd van zijn eigen ploeg was de bondscoach duidelijk en bondig: "Het was een lastig duel. De eerste helft was slecht, maar we verbeterden ons in het tweede bedrijf. De problemen lagen vooral voorin, waar we weinig gevaar wisten te stichten."